Kurz Latte art
Pokud už umíte připravit dokonalé espresso, máme pro Vás navazující kurz, a to Kurz techniky latte art. Cílem tohoto kurzu je naučit se správnou techniku malování mlékem a jeho šleháním. To využijete při přípravě lahodného cappuccina, caffé latte nebo kávy flat white.
Obsah kurzu
TEORETICKÁ ČÁST
V hlavní roli "Mléko"
- Jaké mléko si vybrat
- Jak dosáhnout konzistentní mikropěny
- Používat teploměr ano či ne?
Opakování je matka moudrosti
- Zlehka si připomeneme, jak má vypadat dokonalé espresso, které je důležié pro lahodné cappuccino
- Příprava cappuccina dle italského standardu
- Nastíníme i další druhy kávy
- Jak pracovat s espressem před naléváním mléka
- Jak nejlépe nalévat mléko do espressa, abyste docílili krásných obrázků
Malujeme obrázky
- Ukážeme si správnou techniku a manipulaci s konvičkou na mléko
- Krok po kroku projdeme základní obrázky (srdíčko, tulipán, rozeta a případně další, když budete šikovní)
PRAKTICKÁ ČÁST
- Bude připraveno několik profi stanovišť s vyškolenými baristy, kteří budou Vašimi osobními mentory a lektory.
- Na každém stanovišti máme k dispozici kvalitní kávovar, vhodné nádobí a speciální konvičky na šlehání mléka, tedy vše podstatné pro přípravu perfektního espressa či cappuccina.
- Sami si vyzkoušíte techniku latte art. Zlehka předpřipravíme několik espresso káv, abyste mohli trénovat malování mlékem.
V případě, že jste u nás absolvovali kurz Příprava kávy: espresso a cappuccino, máte na navazující kurz Latte Art slevu 25 %.
Platnost kurzu
Celý rok 2021 v termínech, kdy se budou konat kurzy.
Dárkový poukaz
- Kurz možno zakoupit jako dárek - dárkový poukaz zašleme elektronicky nebo si jej můžete osobně vyzvednout v kavárně v Ostravě-Hrabůvce.
Závazná rezervace místa na kurzu
Místo
V kafeBistru Laura Coffee na ulici Místecká 5/280 v Ostravě-Hrabové, v areálu MAKRO Ostrava.
Datum
Informujte se předem o možných termínech na office@lauracoffee.cz
Čas
V čase od 18 do cca 21 hod., dle potřeb a zájmů účastníků kurzu. Je vhodné dorazit již v 17:45 hod.
Lektorské zázemí
Ing. Ivo Ptáčník
majitel pražírny a kavárny Laura Coffee
hlavní pražič, certifikace SCAE - úroveň I. a II.
garant kurzu
a také
Tým baristů Laura Coffee
Více na našich webovkách o kurzech: www.kafekurzy.cz
Kategorie: | Kurzy přípravy kávy |
---|
Kafe kurzy
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.